Kā pareizi plānot atvaļinājumu

Kā sagatavoties pelnītajam atpūtai tā, lai tas nebūtu sāpīgi ievainots par velti iztērēto naudu? Mēs runājam par veidiem, kā ietaupīt atvaļinājuma plānošanas posmā.

Rezervējiet iepriekš


Ja atvaļinājuma datumi jums jau ir zināmi dažu mēnešu laikā, labāk nevilkt līdz pēdējam, bet rezervēt viesnīcas, biļetes vai ceļojumus iepriekš. Lielākās viesnīcas un tūrisma operatori parasti dod lielas atlaides agrīnai rezervēšanai. Biļetes uz lidmašīnu vai vilcienu var arī izmaksāt jums par 30-50% lētāk.

Izvēloties mājokļu iespējas noteikti būs daudz vairāk. Tā kā gudras un lētas mazās viesnīcas parasti pārdod numurus ilgi pirms sezonas sākuma.

Tas nav nepieciešams, lai iztukšotu ģimenes cūciņa banka sešus mēnešus pirms atvaļinājuma. Daudzas viesnīcas vienkārši ņem jūsu kartes datus kā Rezervācijas garantiju, bet ne noraksta naudu. Ir daudz iespēju ar iespēju atcelt bruņas bez sodiem. Bet labāk ir iepriekš noskaidrot datumu, līdz kuram jūs varat atteikties no numura bez maksas. Tiesa, iespējas bez iespējas Atcelt bruņas parasti ir lētākas. Tāpēc labāk ir nekavējoties nosvērt visus plusus un mīnusus.

Vienmēr salīdziniet izvēlētās viesnīcas cenu savā oficiālajā tīmekļa vietnē un dažādās rezervēšanas sistēmās. Izpētiet tūrisma operatoru piedāvājumus. Cenas tiem pašiem numuriem var būt zemākas, pateicoties lielajām pakešu atlaidēm, ko viesnīcas viņiem dara. Arī aviobiļešu izmaksas ir labāk salīdzināt aviosabiedrību vietnēs un dažādos operatoros. Bet jūs varat ietaupīt uz biļetēm un citādā veidā.

Lielie tūrisma operatori bieži piedāvā nomaksu: rezervēšanas brīdī jūs varat noguldīt tikai pusi no ceļojuma izmaksām, bet otrajā pusē — divas nedēļas vai mēnesi pirms izbraukšanas. Ceļazīmes cena parasti tiek fiksēta. Tas paliks nemainīgs, pat ja valūtas kurss mainīsies.
Vai arī velciet uz pēdējo

Ja jums ir viegli uzkāpt, nebaidieties uzņemties risku un esat gatavs mainīt brīvdienu plānus, tad neaizmirstiet par dedzinošām ekskursijām. Pāris-trīs dienas pirms izlidošanas (vai pāris nedēļām, ja valstī ir nepieciešams noformēt vīzu) cenas ekskursijām var samazināties par 20-30%.

Lielas, un jo īpaši ķēdes, viesnīcas var arī krasi samazināt cenas tuvākajos datumos, ja viņi saprot, ka viņiem ir brīvas vietas. Ja noķerat šādus piedāvājumus, jūs varat apmesties greznās piecās zvaigznēs par vidējo trīs cenu.

Tiesa, ar biļetēm šādi numuri ir reti. Pirms izlidošanas parasti paliek tikai dārgas biļetes un neērti lidojumi.

Apsveriet visus izdevumus

Izvēloties mājokli, jums nevajadzētu koncentrēties tikai uz tā izmaksām. Mēģiniet ņemt vērā visus gaidāmos izdevumus. Piemēram, dzīvokļi parasti maksā mazāk nekā viesnīcas. Bet, ja pārtikas produkti valstī ir dārgi, tad jūs varat tērēt tik daudz, cik jūs maksājat par "viss iekļauts".

Viesnīca nomalē var maksāt lētāk par viesnīcu centrā, bet jums būs jāpavada daudz laika un naudas transportēšanai, lai sasniegtu galvenās atrakcijas.

Un otrādi, ja jūs plānojat iznomāt automašīnu, lai patstāvīgi brauktu pa valsti, nav jēgas apmesties dārgā viesnīcā pilsētas centrā. Arī ar autostāvvietu var būt problēmas. Starp citu, tās izmaksas ir arī vērts uzzināt iepriekš.

Krājumi valūtā

Palaist, lai mainītu naudu lidostā, kad jūs ieradīsieties, nav visveiksmīgākā ideja. Parasti tur ir visnoderīgākais likme jā plus vēl apmaiņas komisijas. Labāk ir iepriekš izpētīt visus pieejamos valūtas maiņas veidus un izvēlēties vispiemērotāko.

Sagatavojieties neparedzētiem izdevumiem


Atvaļinājuma budžets, protams, ir labāk aprēķināt iepriekš un mēģināt izvairīties no tā. Bet jūs nevarat izslēgt patīkamus un nepatīkamus pārsteigumus.

Auto noma bieži prasa ķīlu. Tas netiks pilnībā atgriezts (vai vispār netiek atgriezts), ja jūs neatgriezīsit automašīnu savlaicīgi, ar tukšu tvertni un saldējuma sēdekļiem. Auto apdrošināšana parasti sedz zaudējumus ne pilnībā. Tātad, ja jūs saskrāpēt Automašīnu, atkal būs jāmaksā. Noma var lūgt veikt pilnu apdrošināšanu,bet tas maksās vairāk nekā standarta.

Viesnīcas arī bieži ņem depozītu, ja kaut kas ir netīrs vai salauzts.

Plus, bērns var bang dārgu stāvlampa restorānā, un aviosabiedrība-nosūtīt savu bagāžu uz citu valsti.

Iespējami arī patīkami pārsteigumi. Pēkšņi jums būs iespēja nokļūt uz koncertu slavenā dziedātāja vai spēli mīļāko futbola komandu.

Visos šajos gadījumos izglābs kredītkarti ar lielu žēlastības periodu.

Noformējiet apdrošināšanu

Ja jums nav paveicies saslimt atvaļinājumā, tas var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu budžetu. Zāles visur ir dārgas, un ārstēšanas nauda var vienkārši nebūt pietiekama. Un tērēt naudu pie ārsta, kas atlikta atpūtai, parasti vēlaties vismazāk. Tāpēc nav nepieciešams atteikties no apdrošināšanas un ņemt to tikai kā prasību par vīzu.

Ņemiet vērā, ka apdrošināšana, kas pēc noklusējuma nonāk ceļojumu paketē, ne vienmēr ir labākais risinājums. Bieži vien tie sedz tikai daļu no izdevumiem ārstiem, un otra daļa būs jāmaksā par to pašu.

Ir lietderīgi izpētīt vairāku apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumus un izvēlēties tieši tādu iespēju, kas jums ir piemērota. Daudzi apdrošinātāji noformē polises ceļotājiem uz ārzemēm, izmantojot internetu.

Apdrošināšanas segums bieži ir iekļauts Premium bankas karšu pakalpojumu paketē. Precizējiet savā bankā: varbūt tajā politika Jums tiks izsniegta bez maksas vai ar atlaidi. Un šajā gadījumā seguma summa var izrādīties pat lielāka nekā standarta ceļotāju apdrošināšana.

Ietaupīt uz ceļa uz lidostu

Nokļūšana ar čemodāniem ar sabiedrisko transportu nav ērtākais un pat ne vienmēr lētākais variants. Labāk ir aprēķināt visas iespējas, kā nokļūt lidostā no mājām un no lidostas uz viesnīcu. Ja jūs dodaties atvaļinājumā visai ģimenei, biļetes, piemēram, pārskaitījums no ceļojumu aģentūras, var iznākt dārgāk nekā taksometrs.

Netālu no lidostām bieži ir autostāvvietas, kur var novietot savu automašīnu uz dažām dienām. Ja jūs īslaicīgi atstājat, tas var būt lētāks nekā taksometrs. Šādās autostāvvietās parasti ir bezmaksas transporta pakalpojumi uz izlidošanas zonu. Turklāt automašīna būs drošāka nekā parastā neapsargājamā stāvvietā pie mājas.

Dažās pilsētās jūs varat izmantot kardsharing — jūs varat iznomāt automašīnu par nelielu naudu tikai pāris stundas, lai nokļūtu lidostā un atstāt to tur. Par stāvvietu, bet nav jāmaksā vispār.

Atvaļinājuma laikā jūs varat arī ietaupīt un pat nopelnīt.