Aizņēmēja galvenās finansiālās kļūdas, atmaksājot aizdevumu

Kļūdas ir neizbēgams ikdienas dzīves atribūts. Cilvēki kļūdās daudzos jautājumos, un finanses nav izņēmums. Īpaši svarīgi ir pareizi rīkoties ar naudu, ja papildus ikdienas izdevumiem jums ir jāmaksā arī ar kreditoru.

Ir maz ticams, ka persona, kas vienmēr var rīkoties apzināti ar rīcībā naudu. Tas notiek tērēt vairāk, un atlikt mazāk nekā plānots. Ir lieli neparedzēti izdevumi, bez kuriem vienkārši nav iespējams iztikt (ledusskapis ir salauzts, tuvs cilvēks nopietni saslima utt.). Ir arī nevajadzīgi neparedzēti izdevumi (ja jaunais tālrunis, kas nav pārāk nepieciešams, tiek iegādāts īslaicīgas vēlmes ietekmē). Nav svarīgi, ja šādi pirkumi tērē savu naudu. Sliktāk, ja finanšu trūkuma dēļ ir jāpiesaista aizdevuma līdzekļi.
"Parādu bedres" nopietnība šodien jūtas tūkstošiem krievu. Daudzi no viņiem nespēj tikt galā ar iepriekš veikto aizdevumu atmaksu un ir spiesti piesaistīt visus jaunos aizdevumus, lai atmaksātu parādu iepriekšējiem kreditoriem. Attiecīgi, jauni aizdevumi tiek nodrošināti ar augstākām likmēm un aizņēmēja situācija kļūst vēl nomācošāka.

Pats par sevi, aizdevums ir labs Finansējuma avots, ja jūs pieeja tās reģistrāciju kompetenti. Ja ar bankas naudas palīdzību jūs varat ne tikai apmierināt īslaicīgās vajadzības, bet arī nopelnīt, kredīta noformēšana noteikti ir lietderīga. Tomēr, lai pēc tam veiksmīgi samaksātu ar banku, ir svarīgi izvairīties no vairākām bieži sastopamām kļūdām.

Finanses un kredīti: lai ģimenes budžeta bilance saplūst
  1.  Šķiet, ka visi zina slaveno teicienu, ka nauda mīl rēķinu. Tomēr ne visi vēlas kontrolēt ikdienas izdevumus. Lielākajai daļai mūsu līdzpilsoņu ir grūti atbildēt, kāda summa mēnesī viņiem ir, lai nopirktu pārtiku, cik daudz komunālo maksājumu maksā un cik liels ir viņu kredītkaršu parāds. Ja jūs nezināt, cik daudz naudas tiek tērēts katru mēnesi, un kur tieši viņi iet, veiksmīgi tikt galā ar atmaksu lielu aizdevumu ir maz ticams, lai gūtu panākumus.
  2.  Dīvaini, ka liela daļa ikmēneša izdevumu veido nelielus ikdienas izdevumus. Kad runa ir par lielu pirkumu, gaidāmo izdevumu izmaksas vienmēr tiek aprēķinātas līdz dimetānnaftalīns. Tējas tase mīļākajā kafejnīcā vai ballīte ar draugiem neprasa pārāk daudz naudas. Tomēr tas ir par šādiem sīkumiem katru mēnesi tūkstošiem rubļu tiek tērēti nemanāmi.
  3.  Kā jūs zināt, personīgās finanses un aizdevumi ir ļoti savstarpēji saistīti. Bieži vien problēmas ar aizdevumu atmaksu rodas tāpēc, ka sākotnēji tiek izvēlēts nepiemērots aizdevuma produkts. Bēdīgi slavenie aizdevumi līdz algai tiek piešķirti ar likmi 1-2% dienā, kas gada pārskatā ir vismaz 365% gadā. Kredītkaršu likmes un ātrie nenodarbinātie aizdevumi bankās ir daudz zemākas, taču joprojām neļauj šādiem aizdevumiem uzskatīt par izdevīgu risinājumu. Ja finansiālais stāvoklis ir bezcerīgs, kredīta noformēšana ir svarīga tikai pēc klasiskās programmas, nodrošinot aizdevējam pilnu aizņēmēja maksātspējas apliecinošu dokumentu paketi.
  4.  Finanšu problēmu risināšana ir jūsu rokās. Lai veiksmīgi nomaksātu parādus, ir svarīgi ne tikai izveidot savu finanšu plānu, bet arī stingri ievērot to. Pārliecība, ka plānot un kontrolēt izdevumus, ir garlaicīga un nevajadzīga nodarbošanās, patiesībā ir pilnīgi nepareiza.

Bez skaidra finanšu plāna atmaksāt parādus vienkārši neizdosies. Un vaina būs galvenokārt aizņēmēja bezatbildību.